Tillbaka till skolbänken

Nu var det en hel vecka sen sist jag skrev. Tiden går fort, som jag alltid säger ;) Förra veckan var det min sista praktikvecka för detta år. Dock så var jag borta två dagar (Tis och Ons) pga att jag inte kände mig helt kry. Men Fredagen var min sista dag så givetvis var jag ju där då! Kändes tråkigt att säga hejdå.. Men men, förhoppningsvis träffar jag på dom personerna fler gånger, fast då under bättre omständigheter :)

I Lördags så hade Martina i klassen födelsedagsfest så där var jag! Hade en riktigt rolig kväll så jag var då nöjd! Blev även att jag sov över där eftersom jag annars hade varit tvungen att åka hem relativt tidigt och det var jag inte särskilt sugen på. Så natten spenderade jag med igelkotten Bea! ;) Ja, ni läste rätt! Martina har en igelkotte som husdjur, det är en Afrikansk pygmée igelkott.. Den är vit och fin ;)

Söndagen vart så lugn som den bara kunde bli. Vi mös på alla här hemma och donade på. På kvällen levde Emil rövare i badkaret och var helt sjuuuuukt busig. Sådär busig som bara han kan vara! ;) Tror han var glad över att vara hemma, der verkade verkligen som det iallafall :) (Han hade spenderat sin natt hos Farmor och Björn)

Idag var det återigen dags för skola i Kalix. Även denna gång är det under en 3 veckors period. Första dagen flög iväg så förhoppningsvis gör resten av dagarna det också :) Men det var riktigt kul att vara tillbaka idag. Verkligen! :) Så nu har jag föreläsningar upp över öronen att se fram emot ;) Förhoppningsvis är det bra föreläsaren, annars blir det tråkigt.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan ett tag innan det är dags för sovläge. Blir tidiga mornar nu (Klockan sex är det upp och hoppa som gäller!) då vi pendlar till Kalix. Men som tur är så är det ju inte under en längre period ;)

Hipp hipp hurra!

Idag är det alla hjärtans dag. För oss brukar det vara som vilken vanlig dag som helst, vi har aldrig riktigt firat denna dag faktiskt. Men sen fyra år tillbaka är det inte vilken vanlig dag som helst, för det är nämligen Ebbas födelsedag! ;D Storhunden fyller hela FYRA år idag! Tänk att vi snart haft henne hos oss i fyra år.. Tiden går verkligen fort! Det känns som vi haft henne en hel evighet, men hon vara faktiskt bara ett år då Emil föddes. Det känns väldigt knas, haha ;)

Nåja.. Ebba har då inte märkt av sin födelsedag på något som helst sätt. Hon har fått smaka en liten sockerkaksbit, men inte mer än så. Visst är vi givmilda?! ;) Äh, hon förstår ju ändå inte vad som händer så det gör detsamma! Men hon är iallafall världens bästa hund i mina ögon :) Finns ingen hund som kan ta hennes plats. Aldrig.


Världens finaste Ebba! :)

En knasig förkylning!

Torsdag kväll kände jag lite värk i både öron och hals. På fredags morgonen var värken kvar och det var tungt att svälja eftersom det gjorde ont! :/ Men jag for på praktiken iallafall och var där hela dagen. Det kändes bra! :) Slutade klockan tre och när jag for hem kände jag mig helt överkörd. Mör i hela kroppen, frös som fan och hade fortfarande förbannat ont i hals och öron då jag svalde. Kvällen spenderade jag i soffan under filten och gick och la mig klockan tio. Det är INTE likt mig, haha ;)

Klev upp klockan åtta i Lördags och hade fortfarande ont i hals och öron men kände mig hundra gånger piggare! Hela familjen tog sig en promenad runt storheden, det var tungt! Haha ;) Då kände jag att jag fortfarande var mör i kroppen. Men det var skönt att vi gick ut, vi behövde den friska luften :)

Kvällen och natten spenderade Emil med farmor som var själv hemma. Han hade haft det superbra och hade fått ha Lördagsmys med ostkrokar ;) Jag och Patrik spenderade våran kväll hos Suzie och Magnus där vi tog oss en öl/cider, surrade och spelade tvspel! :) En trevlig kväll.

Idag har jag mått sjukt bra, så jag antar att det var en snabb visit av förkylningen. Men inte är jag ledsen för det inte! ;) Idag har jag rensat och donat på här hemma. Slängde en hel påse med trasgia leksaker och det var då på tiden att dom sakerna försvann, haha! ;) Emil märker ingenting som vanligt och det är ju bra :P Plutt kom hem klockan tre och då for vi och handlade. Sen var det bara hemma mys hela eftermiddagen/kvällen. Middag, lek, bad och sen sova! Själv så kollar jag på Wallander och känner lugnet :)

Imorgon är jag ledig. Tanken var att jag skulle åka till Lisa i Boden och hälsa på men så blir inte fallet. Bilen är stendöd! :( Måste ladda batteriet, för den vill inte starta ens en sekund. Så inget besök dit blir det, tyvärr! Kan hända att Jenny och Loke kommer hit imorgon. Det hade varit roligt :) Men vi får se helt enkelt, man vet aldrig vad som händer och sker.

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen och känna lugnet.

Onsdag.

Godkväll.

Nog fan känner man sitt eget barn bäst. Jag ringde till VC och krävde en ny tid hos en läkare! Jag ville ju såklart veta vad et var för nå "utslag" Emil hade vid näsan och om det smittade eller ej. Vi fick en tid på Tisdag morgon kl 9.15.. Det visade sig att jag hade rätt även denna gång, det var herpes! Och det var helt uttorkat så det smittade inte heller. Halleluja moment! Se så rätt jag kan ha ;) Det var en överlycklig kille som SPRANG in på dagisgården på Tisdag förmiddag! :D

Så nu då vi fått den rätta "diagnosen" så har jag också kunnat vara på praktiken alla de dagar denna vecka. Och då också hela dagar, inte kommer för sent eller vara tvungen att åka hem tidigare. Det känns underbart!! :) Nu får vi hoppas att han fortsätter att hålla sig frisk så han inte åker på något annat.. Men vara därför kommer det säkert någon annan sjukdom i veckan. Skulle inte förvåna mig iallafall! Men vi håller våra tummar och tår ;)

Nu är det Onsdag och veckan har verkligen sprungit iväg! Torsdag och Fredag kvar nu och sen tar jag helg fram till tisdag. Lovely! :P Vad som sker i helgen har jag heller ingen aning om, men det brukar alltid finnas nånting att göra, oavsett om det är roliga eller tråkiga sysslor, haha! ;)

Nu ska jag fortsätta se lite tv och sen sova. Godnatt!

2 veckor kvar.

Jaha. Så var även denna helg förbi. På tok för fort har det gått!

Lördagen spenderade vi ute ett tag med farmor och Björn. Grillade korv på isen och mös på! :) Annars har helgen varit extremt lugn, vi har enbart varit hemma. Lugn och ro och väldigt SKÖNT :)

Imorgon är det Måndag och en ny praktik vecka. Nu är det endast två veckor kvar och dessa två veckor SKA jag vara där. Nu vill jag inte ha nå mer krångel, tack! :) Emil får vara hemma från dagis imorgon också. Farmor ska vara med Emil på eftermiddagen då jag och Patrik går eftermiddag bägge två. Dock så ska Patrik börja jobba en timma senare så vi han hinner lämna plutt hos farmor :) Får se hur det blir på Tisdag, om det blir dagis då eller inte? Förhoppningsvis så blir det så. Nu har Emil varit hemma från dagis i snart 2 veckor. Lång tid!

Nåja.. Nu ska jag fortsätta se Walander och bara känna lugnet. Tills tvättstugan kallar, igen! :P

Jag blir så less!!

Hela förmiddagen idag har jag och Emil spenderat på den där satans vårdcentralen! Usch vad jag avskyr det stället, verkligen avskyr! Allt är så ovisst och man får inga riktiga besked om något. Jag blir tokig!!

9.15 var vi där för Emil hade en rutinundersökning av öronen (brukar alltid ske efter en öroninflammation. Som han enligt mig inte ens har haft?). Nåväl.. Jag frågade även om Emils sår vid/inuti ena näsborren eftersom det såg lite läskigt ut enligt mig. Som att man har snytit sig för mycket och blivit torr och irriterad, fast än lite värre. För att göra en lång historia kort (vi var kvar på vårdcentralen till TOLV, alltså nästan 3 timmar!) så kan ingen av läkarna där avgöra vad problemet är?!

Första läkaren sa (efter en MASSA oika prover på typ allt?) att han hade (mest troligt såklart. Dom är ju aldrig säker där) öroninflammation, svinkoppar och streptokocker (stavas det så?) i halsen. Så det skulle bli en kortison kur i 10 dagar, 3 gånger per dag. Och att det fanns en speciell salva som vi kunde smörja på näsan för att det skulle bli bättre snabbare.

Den andra läkaren sa att man inte alls behövde göra nånting åt saken, att det bara var att vänta ut det. Det enda vi kunde göra var att tvätta såret på/i näsan med tvål och vatten? Men om såret inte blivit bättre ihelgen så skulle vi höra av oss.

Jag fattade ingenting om jag ska vara helt ärlig! Alla säger olika så det vette fan vad man ska tro. Kan ju säga att när vi gick därifrån så var jag mer snurrig och ovetandes än vad jag var innan jag kom dit?! Men om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte han har nått av det där. Faktiskt. Öroninflammationen som dom påstår att han har, det dom gick på var att han sa AJAJ då hon skulle röra hans öra. Men vafan, han ville ju inte?! Streptokocker i halsen vette tusan, men det känns som att man borde få någon slags medicin mot det? Svinkoppar tror jag inte heller att det var.. Min teori var Herpes (han har små blåsor på ena näsborren) men det köpte dom inte! Det sägs att man inte kan ha herpes där, isåfall kommer det i eller runt munnen. Men vafan, jag vet folk som haft herpes på andra ställen på kroppen! Plus att Emil haft en herpesinfektion i munnen och det var liknande blåsor.

Nåja, ska sluta tjata om det nu, var bara tvungen att skriva av mig! :) Men jag har svårt att tro på folket på vårdcentralen sen långt tillbaka, och jag litar inte mer på dom nu.

Godnatt! :)

RSS 2.0