Underbar start denna Måndag!

Godmorgon. Idag fick jag världens sovmorgon, Emil vaknade halv åtta. Hur ofta händer det? Nästan aldrig! Men underbart skönt var det, en bra start på en ny vecka! :)

Gårdagen lunkade på väldigt bra. Blev tyvärr aldrig någon preomand med Jenny och Dolly, dom hade lite bråttom hem. Men jag, Emil och Ebba tog oss iallafall en promenad innan Jenny kom hit (Hon körde hit våran bil) så lite frisk luft han vi få i oss! :) Jenny kom och jag gick in och lämnade hund och barn med pappa Patrik och körde sen hem Jenny. Väl hemma fixade jag med tvätten för jag skulle nämligen tvätta! Snörde igång två maskiner och sen gick vi till mamma/mormor på en gång.

Det blev en riktigt god middag! Kycklingspett, ris och jordnötssås! I love it ;) Emil tyckte också det var jättegott fastän han fick en egen sås. Det var samma sås som vi åt fast utan en massa bitar (jordnörsbitar, lök med mera) i. Tror att plutten kan vara lite överkänslig mot jordnötter för han blev superröd runt munnen då han åt. Men nu vet vi det iallafall.. att han inte dör av jordnötter! (Vissa kan ju det också, hemskt!) Vi (Emil då såklart) busade på och levde rövare. Närmare halv sju gick vi hemmåt. Jag och Emil gick till tvättstugan och donade på och sen in för att göra han redo för sängen. Klockan sju la jag honom och han var nog rätt snabb på att somna.

På kvällen blev der soffmys med ostbågar och cola. Såg på filmen på fyran; Djävulen bär Prada, (visst heter den så?) bra film! :) Faktiskt första gången jag ser den, haha! Jag vet, jag är lite efter :P

Gick och la mig innan tolv och jag tror jag somnade fort?! Och nu sitter jag här, nästan nyvaken. Är faktiskt sjukt trött fortfarande fastän jag fått sova så länge. Kanske jag sovit för länge måntro? Nej ni. Tandborstning på barnet nu, sen lite tv tittande :)

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har fått lära mig nu att man kan bli allergisk mot nötter när som helst under livet och om man blir det som barn så kan man får en allvarlig allergisk reaktion, luftrören kan svälla igen och man kan dö.



Anledningen att jag säger detta är att vi själv gett Vinnie musli med nötter i, men blev sen uppmanade att inte göra det just p.g.a. av att allergin kan komma när som hest, kanske inte första utan andra, tredje fjärde gången de äter nötter. Barn under tre år ska tydligen inte äta varken nötter eller saker som kan innehålla spår av nötter (chocklad, mm).



Tänkte att jag måste bara meddela detta för mitt samvete skulle nog inte kunna ta det om något händer och jag inte delat med mig av den informationen jag fått. :)



Och på tal om det, fan va god såsen lät. Har du recept på den? :)

2009-11-02 @ 09:04:56
URL: http://rudies.blogg.se/
Postat av: Marie

Nä jag vet inte. Det var mina mammor som sa det. En har fyra barn och den andra tre så jag brukar svälja allt de säger med hull och hår, haha, fast några empiriska fakta har jag ju inte på saken. Det kan lika väl vara så som du säger. Men nu har jag sagt det iaf så då slipper jag ligga sömnlös på nätterna över det. :) Vincent har då ätit nötter flera gånger, men sen jag fick höra det där tar jag det lite lugnare. Bara ifall att..



Varenda gång jag ska skriva nötter blir det nätter så måste jag gå och ändra i efterhand, det är något fel på mig. ;)

2009-11-02 @ 09:41:05
URL: http://rudies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0