Lugnet före stormen ;)

Blev en lugn hemmadag idag iallafall. Var smått rastlös till en början men sen vart det bättre :) Emil vilade mellan ett och två idag, sen så gjorde vi oss startklara för att ta en promenad till Rimi, hela familjen såklart :) På väg ut genom dörren ringde Malin och Helena som var på våran parkering och ville komma på besök. Så dom följde också med på en promenad :) Väl tillbaka så satte vi oss på balkongen och drack kaffe/läsk och fikade lite smått och gott, supertrevligt var det :) Dom drog sig hemmåt vid halv fem och vi gick in så Emil fick i sig lite middag.

Även denna kväll fick Emil bada, alltid lika nöjd ;) Sen läggdags vid sju som vanligt. Blev en sen middag idag eftersom Patrik började med grytan väldigt sent och den ska koka i ca 2-3 timmar. Men maten var precis klar då jag hade lagt Emil så det vart en bra tajming ;) Även idag bjöd vi Andreas på middag, vi gööööder honom! Mohahahah ;D

Nu på kvällskvisten så kom Jenny och Dolly förbi så vi tog oss en promenad till gränderna till Emma där åde Ebbs och Dolly fick busa med lilla Tequila. Riktig gobit det där :) Surrade med Emma ett tag och sen knallade vi tillbaka. Följde Jenny till bilen och sen gick vi in, då hade klockan redan hunnit bli tio. Tänk vad tiden går fort då man har roligt?!! :) Tog tag i det stora diskberget då jag kom in och NU är jag färdig! Helt sjukt hur mycket disk vi kan samla på oss under en dag. Helt galet.

Nu ska jag slänga mig i soffan och smaska i mig chipsen som är kvar från igår och sen blir det sängen, är riktigt trött faktiskt. Godnatt på er :)

Imorgon är det fest! :D

Utvilad.

Blev en liten sovmorgon idag, superhärligt! :) Klockan åtta slog Emil upp ögonen och jag vart superpigg då jag insåg hur länge jag hade fått sova, haha :) Vi hgar bara lekt och busat hela förmiddagen. Till lunch stekte vi oss pannkakor och nu har jag precis lagt Emil för att vila. Tror han redan har somnat faktiskt? :) Har även hunnit ringa ännu ett viktigt samtal på förmiddagen så nu har jag enbart kvar att ringa till dagis för en tid för inskrivning. Sen är jag färdig med allt ringande, skönt :)

Jahapp. Resten av dagen vet jag inte vad vi ska göra? Var planer om att fara till storforsen på eftermiddagen med Patriks mamma och släkt men det är inte bestämt nånting. Måste ringa och höra hur det blir med det. Orkar inte åka om det är skitkasst väder, då är det ju inge kul. Nåja, vi ser ju. Sen så kommer även min faster, hennes man och deras 3 ungar hit idag. Vet ej hur länge dom stannar, men till Lördag hoppas jag :) Så man hinner ses nå.

Nu ska jag ta mig en rök och känna lugnet. Kanske plocka undan lite här hemma och så. Jippi.

En omgång till

Blev vattenskoter imorse också, oooh ja!! Underbart roligt :) Denna gång var det extra kul eftersom det var så blåsigt så det vart sjukt mycket vågor och vi bara studsade fram på dom, haha! ;) Tänk om man hade haft en sån där rolig leksak varje dag :P Nåja.. Sen gick vi hem och slängde i Emil lite lunch, for sen och handlade till middagen och lite blöjor och välling. Väl hemma slängde vi Emil i säng och hans slocknade på stört, trött kille.

Själv satte jag mig på balkongen i solen i lugn och ro och drack en cola och kedjerökte, haha. Då Emil slog upp sina ögon klockan två gick vi till mamma och pappa och hämtade hem grillen som vi fick förra sommaren men som fortfarande är oanvänd. Fy oss! Jag och Emil stannade här ute när vi kom hem så Emil fick leka med Kate och jag surrade med Emma och Henrik :)

Efter en stund kom farmor Anki och Malin + barnen så vi gick in så dom fick se hur vi bodde. Dom stannade inte alltför länge. Började sen med middagen som bestod av grillade hamburgare. Köpte såna där färska hamburgare, underbart goda var dom! Bjöd även över Andreas på middag, alltid lika kul :)

Ikväll fick Emil bada, var verkligen på tiden. Och nöjd var han! :) Sen blev det sängen klockan sju. Själv så plockade jag undan här hemma och sen gick jag ut med Ebbs en sväng. Tog en kort promenad och sen kastade vi boll tills hon inte orkade springa längre. Hon var nästintill död! Gjorde mig även två fynd när vi var ute. För det första så hittade jag Emils pipmugg som försvann under dagen. Den låg utanför grannen :) Sen så hittade jag även min cykel som försvann förra veckan tror jag? Så den cyklade jag hem :) Bra bra.

När jag tog mig in diskade jag undan det sjukt stora berget och sen tog jag mig en underbar dusch! :) Andreas är här och dricker en öl med Patrik. Själv öppnade jag precis en cider för att känna mig som en i gänget, haha! :) Ska fortsätta vara social nu..

Förjävla roligt!!

Godmorgon.

Gårdagen spenderades hemma. Ringde alla nödvändiga samtal som jag skjutit upp och det ser ljust ut nu äntligen! Pratade med jobbet i Boden och dit ska jag tillbaka om ca två veckor. Känns rätt bra iallafall. Var på anställningsintervju igår men känns inte särskilt aktuellt, inte just nu iallafall. Ska säga det på ett snyggt sätt så att jag kansöka där i framtiden ifall det behövs. Jag får a-kassa nu de få veckor jag går hemma tills jag börjar jobba igen, kanon!

Hade tvätt tid igår kväll också men som tur var så var de ledigt redan vid två så jag var färdig väldigt snabbt, skönt det :) Blev middag hos mamm och pappa, hembakad pizza. Riktigt gott! Sen så kommer vi till höjdpunkten över gårdagen.. jagkörde vattenskoter!! :) Förjääääävla roligt var det :) Andreas var och hyrde igår på eftermiddagen så dom var och sjösatte den vid snickar. Först stog vi bara och kollade på. Men när alla killar hade kört kände jag mig riktigt jävla tvingad att köra. Jag menar, hur ofta får jag en sån chans?! Måste passa på :D Andreas fick åka med mig, ville inte åka själv. Men ruskigt kul var det och fort kan jag minsann köra också! ;) Måste göras fler gånger!! Han skulle köra lite idag på förmiddagen också om vädret tillåter, så kanske det blir en sväng till för min del?;)

Nej ni. En morgonrök och sen barnprogram med Emil :)

Måndag morgon..

Hej hej hallå.

Eftermiddagen igår blev också relativt lugn. Blev att äta middag på Corsica med Anki, Björn, Sara, Malin+barn och så givetvis Patrik och Emil :) Jättetrevligt var det. Var hemma strax efter sex.. då vart det lite bus och sen hopp i säng för plutten. Jag plockade undan här hemma och sen for jag och handlade lite nödvändigheter, såsom bröd tex. Så nu kan jag äta frukost igen, wihoo! ;)

Strax baki åtta, kanske närmare halv nio, så gick jag till Suzie och Magnus och tittade på nytillskottet Ronja :) Shit vad liten! Eller, hon är ju som alla bebisar ska vara men det känns så sjukt litet. Helt galet!! Kan inte fatta att Emil varit sådär liten, tillochmed mindre. Ojojoj! :) Underbart fin var hon och hon hade mycket och mörkt hår :) Strax baki tio var jag hemma igen. Då vart det lite cola och choklad (blev Söndagsgodis istället för lördagsgodis ;) och så såg jag en helsjuk film på sexan. Men rolig var den! :) Klockan tolv ropade sängen, underbart :)

Idag vaknade Emils vid sju, en helt hyffsad tid. Men jag är grymt jävla trött alltså.. Som vanligt med andra ord! Hm.. undra vad man ska hitta på idag? Kanske skulle "underhålla" folket från Stockholm eftersom Anki och Björn måste jobba hela veckan? Nåja.. vi ser ju vad som händer :) Nu en morgonpinne.

Slö Söndag.

Goddag.

Gårdagen var väldigt väldigt lugn. Var bara hemma och städade och mös på. Tog oss nån promenad här och var och sen inte så mycket mer än så. Till middag hämtade vi mat från Waldorf, ruskigt gott :) Även Andreas var med och käkade :) Sen blev det lite kubbspel och surr här ute. Han bara med en runda med kubb för sen började regnet ösa ner. Patrik gick hem och jag gick över till Andreas där han och JP satt och surrade. Kom mig hem kring halv ett ungefär, jättetrevligt var det :)

Idag vaknade Emil fösta gången klockan fem, Patrik vart måttlgt less eftersom det var hans tur att kliva upp med plutten. Vi provade lägga han i våran säng och han somnade om till kvart i nio! :) Underbart kan jag tala om. Så då gick vi alla upp. Nu sover han igen, han somnade efter lunchen. Vi har nyss sett en film på tv1000 och nu nöter jag här. Ebbs skulle behöva ta sig ut på ett litet tag också, får se om vi går ut allihopa eller hur vi nu gör? ikväll var det tal om att gå ut och äta med Patriks mamma och styvpappa. Även Malin (Ankis kusin) från Stockholm plus hennes två döttrar (Patriks tremänningar) kommer upp nu på eftermiddagen så Patrik skulle nog hämta dom på flyget tror jag? Trevligt.

Nej ni. Ska ta och göra nå annat, som att sitta i soffan och bara vara :)

Grattis grattis!

Grattis till Suzie och Magnus som fick en liten tjej tidigt imorse! Och grattis till Rasmus som har blivit storebror! :) Hoppas ni alla mår bra och vi längtar efter att få träffa den nya familjemedlemmen! :)

Road trip!

Tror ni att det blev någon städning igår? Nej nej, icket det.

Förmiddagen spenderades här hemma. Diskade undan så det var fint i köket. Planen var att fortsätta min städning under tiden Emil sov middag och när han hade vaknat så skulle jag ta fram damsugaren. Ingenting blev gjort igår. Istället så for vi till en stuga/hus några mil utanför Piteå med Anne, Joni, Kevin och Petri. (Anne och Joni hyr stygan)

Vi drog dit strax baki två då ungarna hhade vaknat. Tog ett tag att komma fram eftersom det blev några stop efter vägen plus att det andra bilarna var så sega!! ;) (Då menar jag Anne och Jonis bil, hahaha ;) Så var väl framme just innan fyra nån gång. Ungarna sprang som galningar där ute medans killarna byggde upp partytältet så vi hade någonstans att sitta då det regnade. Vilket det faktiskt gjorde mest hela tiden, men det var inte så mycket regn så ungarna var ute hela tiden iallafall. Till middag grillade vi hamburgare som vi åt inomhus, riktigt goda var dom! :)

Strax efter sju börjae vi bege oss hemmåt, det tog ju ett tag att köra och vi ville komma hem i tid. Närmare halv nio kom vi oss hem. Då var det bara att lyfta över Emil till sängen och så passade jag på att städa undan här hemma, som vanligt. Patrik gick ut på gården med allt folk där ute och jag kom inte långt därefter. VI drack nån cider/öl/vin och spelade kubb. Supertrevligt :) Halv ett slängde jag in handduken eftersom jag skulle upp idag.

Klockan sju vaknade Emil så det var bara att dra sig upp. Är trött till tusen! Men men.. självförvållat att vara vaken så länge också. Idag ska jag minsann fördöka mig på att städa. Håll tummarna att det går bra och att det inte dyker upp nånting annat att göra!! ;D I värsta fall får jag ta det imorgon och då kan jag inte skjuta upp det nå mera.

Ska ta världens suraste unge nu!

Äntligen!

Yes. Idag vart det uppstigning efter klockan sju. Kommer inte ihåg sist det var efter sju? De senaste dagarna har lilleman vaknat vid sex snåret. Men det här är en bra tid tycker jag, såhär kan det vara varje dag ;)

Gårkvällen blev lugn. Tog en promenad förbi Anne där vi kolla tv och åt lite gott. Tog det bara allmänt lugnt faktiskt, ritktigt skönt. planen var att jag skulle cykla dit men när jag skulle hämta cykeln så upptäckte jag att den var stulen, haha. Fast det gör inte mig nånting.. Är mer förvånad över hur länge den har stått här utan att någon har tagit den. Den har ju inge lås också ser den förjävlig ut, tänkte att nån kanske skulle kunna sno den i fyllan. Men icket. Men nu är den borta, dra mig baklänges! Promenerade mig hem från Anne där vid halv elva. Väl hemma så tog jag ut Ebbs och busade/tränade lite med henne. Sen vart det lugnt här inne.. kollade nätet, såg lite tv och sen sängen. Tror jag kom mig i säng strax efter tolv.

Idag funderade jag på om jag skulle ta mig en städdag. Kändes väldigt trist och tråkigt, men det måstes! :( Vi ser ju om det blir av.. Måste ske i helgen annars, för nu är det verkligen dags!

Gokväll.

Gårdagen gick bra, över förväntan faktiskt. Freya kom hit halv åtta på morgonen, då fick dom busa de små liven. Lite lätt grinig var hon men det förstår väl jag det.. Bli väckt så tidigt på morgonen och sen lämnas här, haha :) Det är hon ju inte van vid. Men efter ett tag släppte det :) Vid tio tiden gick vi ut så dom fick roa sig. Vär här ute med grannarna och Kate :) Elva gick vi in och gjorde lunch, pyittipanna med rödbetor, båda två åt som bara den :) Sen var det ju dags för Emil att sova.. Hade gruvat mig lite för hur det skulle gå, man vet ju aldrig om Freya vill sova för hon är så satans pigg hela tiden, men det gick kanonbra! :) La Emil i hans säng som vanligt och han blev då tyst. Sen la jag Freya i vagnen som vi tagit in också fick hon nappen och filten. Han gunga vagnen i 3 minuter, sen sov hon :) Så lite egentid fick jag, underbart! :)

Länge sov dom också, till strax efter två. Så lite mer än 2 timmar, men inte var jag ledsen för det inte :) Han sitta och sola på balkongen under tiden så lite färg har jag nog fått ;) Då dom vaknade fick dom lite mellis och sen knallade vi över till mamma och pappa. Där fick dom vara nakenfisar och så fick dom bada! :) Supernöjda bägge två :) Strax efter fyra kom vi oss hem igen och då höll Patrik på med middagen. Just då vi hade ätit färdigt kom Sara för att hämta hem lill damen, så jag sljutsade hem dom :) Dagen gick över förväntan bra, a piece of cake! ;) Men man märker ju att man inte är van med två, var grymt slut igårkväll, haha.

Idag då? Ja idag har vi busat här inne på förmiddagen. Sen efter Emil hade ätit lunch gick vi ut och lekte i lekparken och lite varstans. Han fick gå dit han ville ;) Sen vid ett tiden gick vi in och hämtade Ebba och tog oss en promenad till Rimi och tillbaka. Emil somnade under tiden. Dessvärre så vaknade han efter 25 minuter och då ville han inte sova mera. Aja, vad kan man göra? Gick förbi hos Suzie och Magnus och satt ute och surrade med dom ett tag. Sen vidare till Statoil och köpte en korv och sen hem och fixade en tidig middag. Klockan fyra hade vi ätit klart och då var det dags att bege sog till Björx där det var kalas för Vilma. Stor tjejen, hela 2 år blir hon idag! :) Där var det då full rulle och Emil stor trivdes med alla barn och hundar :) Kom oss hem därifrån strax baki sex och då vart det med lek här inne.

Nu sover han förhoppningsvis och här sitter jag. Ska strax städa ihop alla leksaker som ligger överallt i hela lägenheten, sen kanske jag ska förbi hos Anne en sväng och hälsa på. Var ett tag sen nu!

Hejdå.

Dagen blev bättre..

.. och tur det!

Emil slocknade vid halv tolv efter lunchen. Vaknade til liv igen klockan ett så då packade vi in oss i bilen och for till Malin. Där vart vi bjudna på bullar och nybakta kakor, underbart gott! :) Emil ville bara han mer och mer så till slut fick vi plocka bort fikat så han inte såg det, haha ;) Stannade i ca 2 timmar och sen vart det hemfärd.

Väl hemma så kom farmor Anki på besök och busade med Emil. Till middag blev det fiskpinnar och potatismos, länge sen vi åt det nu och det var premiären för Emil. Han gillade det :) Läggdags vart det just innan sju för Emil var världens suraste unge, supertrött var han. Strax baki sju kom Anne och plockade upp mig och vi for på Willys där båda handlade lite. Sen dess har jag inte gjort så särskilt mycket.. Diskat, plockat undan och tagit mig en dusch. Riktigt skönt var det :)

Imorgon blir jag med "tvillingar" (det skiljer endast 12 timmar mellan Emil och Freya). Freya kommer hit på morgonen och ska stanna här hela dagen medans mamma Sara och pappa Josef jobbar. Det kommer säkert gå jättebra! :) Dom kommer roa varandra så jag kanske till och med slipper den sysslan imorgon? ;) Om det är dåligt väder imorgon så är vi bara här hemma, men blir det sol så ska vi gå till mamma och pappa där busungarna kan vara nakenfisar och bada i poolen mest hela dagen. Det kommer dom säkert uppskatta! :)

Nu ska jag bädda ner mig i sängen för som vanligt blir det väl säkert en jättetidig morgon. Och så ska man orka med två busfrön! :P

Bjuder på några bilder:

Emil och Kate för nån dag sen. Dom bytlånade bilar med varandra :)


Emil testar Kevins fyrhjuling, och den var ju superskoj! :)


Kevin fick nöja sig med bilen, men lika glad var han för det :)


Dagens bild. Emil fick för första gången använda sina hängselbyxor, och visst blev han tjusig? ;)

Mardröms morgon!

05.23 slog Emil upp ögonen. Lyfte över han till våran säng med förhoppningar om att han skulle somna om. Att jag ens försöker då jag vet att det är dödsdömt! Kvart i sex klev vi upp och gjorde välling. Kring halv åtta efter frukosten var han megatrött igen så jag la han i sin säng och sen gick jag också och la mig. Oftast brukar han sova ca två timmar vid den tiden. Gissa hur länge han sov? 45 minuter! Så kvart över åtta var det bara att kliva upp igen :( Mellan halv sex och nio så har jag lyckats somna på soffan, i sängen och på Emils madrass i hans rum, haha! Jag var trött kan jag säga :)

Nåväl.. Nu sover han igen. Förhoppningsvis längre än 45 minuter! Han har iallafall fått sig lunch och en torr blöja så han borde vara tyst och nöjd länge ;) När plutt har vaknat till liv tänkte vi åka förbi hos Malin. Grymt länge sen Emil var där nu. Han har endast varit där en gång och det var i September förra året. Alltså var han bara 4 månader, haha. Så lite större har han hunnit bli ;) Malin skulle bjuda på världens godaste bullar och det tackar jag inte nej till. Säkert inte Emil heller ;D

Nu ska jag få liv i Patrik. Antar att Ebba vill gå ut, för än har hon inte fått gå utanför dörren denna dag.

En solig dag :)

Blev en lång och härlig sovmorgon idag. Strax före tio klev jag upp :) Detsamma gjorde Emil, han hade somnat om klockan åtta och vaknade samtidigt som mig. Goungen! ;) Då blev det mys och bus här hemma tills efter lunch. Då for vi på Djurmagazinet och handlade mat åt Ebbs. Tacka fan för att barnbidraget kommer den 20:de ;) Sen hem och packade Emils väska och sen gick jag, Emil och Ebbs till Anne, Joni och Kevin :)

Där var det full rulle för barnen. Jag hade tänkt att Emil skulle vila i vagnen på väg dit, men icket. Nåja, närmare kvart i tre fick jag han att somna i vagnen och där sov han till ca halv fyra. Så en powernap blev det, och den var verkligen välbehövd! :) Knallade till Ica och sen hem. Emil fick i sig middag (blev en burk för han idag) och sen for vi iväg en snabbis till storheden, jag Emil och Patrik. In på bolaget och sen förbi MAX och hämtade hem mat. Gött! ;)

Ikväll fick Emil bada vilket var på tiden. 5 dagar sen han badade här hemma sist. Dessvärre satte han sig och bajsade i badkaret så något långt bad blev det minsann inte, haha! :) Nåja, han var så nöjd så för det lilla han badade :) Sen vart det läggdags för plutten. Som vanligt har man plockat i ordning och diskat undan här hemma. Sen kom Anne hit och vi drack en cider och surrade på här ute. Även Suzie kom förb, jätte trevligt :) På Torsdag är numero 2 beräknad, jag bara väntar och väntar! :D Helst skulle det ha skett i förrgår enligt mig, och jag tror även att Suzie håller med? ;)

Jag och Anne har sett Prisonbreak ikväll och sen cyklade hon hemmåt. Själv tog jag ut Ebbs på sista svängen och nu nöter jag här. Ska faktiskt gå och lägga mig nu snart, min tur att kliva upp före fan imorgon.

Godnatt

Sjusovare.

Emil hade slocknat imorse och jag gjorde samma sak. Underbart skönt! :) Emil väckte mig halv elva, fick lite panik av att ha sovit så många timmar. Men men, utvilad var vi bägge två :) Roade oss här hemma till efter lunch. Då knallade jag, Emil och Ebba till mamma där vi myste på ute i solen. Emil var världens sötaste nakenfis hela tiden och sprang in och ut och varvade det med att bada i poolen :) Som vanligt glömde jag min käre kamera. Ska rota igenom bilderna och kolla om jag har någon fin liten badpojke :)

Patrik joinade oss efter ett tag men vi gick ganska så omgående på en promenad för Emil vart supertrött. Han bara gå typ 100 meter, max, så sov han. Jag passade på att sitta i solen här ute medans Emil sov, förhoppningsvis har man fått sig lite färg iallafall :) Vi fikade med grannarna och bara var.

Till middag vart det korv och makaroner i brist på annat. Emil var superarg hela eftermiddagen så vid halv sex tiden gick vi allihopa ut till lekparken. Även Emma, Henrik och Kate joinade oss. Supertrevligt :) Gick sedan till Statoil och köpte en dricka och sen hem. Då var det sovdags för plutten. Själv så har jag diskat, plockat undan och städat toaletten nu ikväll. Nice! Strax baki nio var jag klar så sen dess har jag suttit bänkad vid tvn och sett en kanonbra film! Kommer inte ihåg vad den heter men den handlade iallafall om Johnny Cash. Riktigt jävla sevärd!

Nu är det dags att sova. Som tur är så ska Patrik kliva upp med Emil så förhoppningsvis får jag sova till åtta iallafall ;)


Världens finaste badpojke! (Hittade tyvärr ingen ute bild)

Jag visste det.

Visst hade jag rätt minsann. Två minuter över sex slog Emil upp sina ögon, det slår aldrig fel. Men dum som jag var gick jag ändå inte och la mig igår då jag skrev att jag skulle det. Nejnej.. jag såg klart en serie på tvn så strax baki ett kom jag i säng. Gissa om jag var trött imorse? Ooooo ja! Men är huvudet dumt får kroppen lida.

Emil verkade gode trött nyss så jag har lagt han i sängen och det är tyst. Förhoppningsvis somnar han. Tänkte själv ta mig en powernap medans han gör det, för jag är grymt trött. Vad som händer idag har jag ingen som helst aning om. Om vädret fortsätter vara så bra som det är nu så blir det iallafall utomhusaktiviteter. Antingen här ute på gården eller så kanske vi går till mamma så Emil får plaska i sin pool ;)

Ska kolla om barnet lagt sig till ro, för isåfall gör jag detsamma.

En djur dag.

Slapp dag idag. Då Emil vaknade efter lunchen så for vi och handlade en sväng. Väl hemma tänkte vi ta oss en promenad med Ebba men så blidde det inte. Istället tog vi bilen ner till Hägnan (självklart fick Ebbs följa med dt och kolla på djuren) och mötte upp Emma, Henrik och Kate. Jätte trevligt var det :) Ungarna sprang runt och vi tog det lugnt. Eller.. så lugnt som man kan ta det när barnen är med ;) Strax efter fyra for vi hem, då blev det middag och bara myspys.

Då Emil hade somnade blev att plocka undan här hemma. Disken han jag få bort just innan han skulle lägga sig, skönt. Sen gick jag ner och surrade med grannarna och det slutade med att jag skjutsade in Jari + bror till Färjan strax efter nio snåret. En extra slant i kassan, inte illa ;D Han bara in och vända för sen knallade jag över till grannarna på gården brevid där Moa och mer folk hade lite fest :) Satt och surrade med dom ett tag och sen gick jag hem. Så nu har jag käkat lite ostbågar och druckit cola och sett på 101 Dalmatinerna, haha :P Mysig film.

Nu däremot ropar sängen. Bara för att jag fick mig lite sovmorgon imorse så kommer jag mest troligt inte ha den turen imorgon igen, så bäst att gå och lägga sig. Antagligen blir det uppstigning klockan sex :S

Godnatt.

yeah right!

Vädret är inte alls på topp. Blåsigt och rätt så kallt faktiskt. Jag, Emil och Ebbs har iallafall varit förbi pappa/morfar en sväng på förmiddagen. Sen förbi Statoil och sen hem. Nu har jag gett Emil lunch vilket han inte tyckte var särskilt intressant. Han har blivit dålig på att äta tycker jag. Iallafall vissa gånger.

Ska strax slänga han i sängen och sen slappa. Passa på när man är "barnledig" ;)

Godmorgon Solen.

No more Feber, yeees! :) Dessvärre har vaknade hulliganen halv fem och har krånglat sen dess. Lyfte över han till våran säng där han har suttit och grinat eller sovit om vartannat. Tror han grinar i sömnen faktiskt. Nåja, nu har vi precis klivit upp så inte är jag ledsen inte!! ;)

Idag är det en massa massa sol. Me like! :) Ska hänga ute hela dagen lång så jag kanske får lite färg på kroppen? :) Jag och Emil ska iallafall gå ut på en timma eller två. Känns lite väl tidigt att gå ut nu tycker jag. Sen ska han få lunch och vila och då ska jag passa på att sola :P Annars blir nog dagen väldigt slapp och skön skulle jag ta och tro. Ikväll tänkte jag kanske lyxa till det med en massa gotta. Sitta i soffan och mysa och bara vara. Lät himla skönt, men vi ser ju! :)

Full rulle

Natten gick mycket bättre än förväntat. Emil vaknade halv tolv igen så han fick sig en supp, torr blöja och lite vatten. Febern hade då stigit ännu mera, till 39.6 :(   Sen somnade han om i våran säng. (Vi har mycket svalare i vårat sovrum än vad han har) Efter ett tag så bar jag över han till hans säng (han far runt så mkt så är livrädd att han ska slänga sig rakt ut i sömnen) och där sov han fram till kvart över sex imorse! :) Själv så fick jag en lååång sovmorgon, så jag klev upp kvart över tio. U n d e r b a r t, och välbehövt!! ;)

Förmiddagen har spenderats hemma och tvättat. Nu äntligen har vi rena kläder igen ;) Var två veckor sen sist jag tvättade och så lång tid har det typ aldrig tagit. Kring halv två tog vi oss alla en promenad och så kastade vi lite boll med Ebbs, hon var nöjd! :) Emil vilade sen igen mellan 2-4 och jag passade på att äta frukost (hade totalt glömt bort att äta under dagen) och sola på balkongen :) Emil fick middag direkt ha vaknade och sen for vi handlade rostbiff, potatissallad och sås som vi åt hos mamma när hon kommit sig hem från jobbet vid halv sju! Inte ofta mamma får serverad mat direkt hon kliver innanför dörren, hon vart glad :)

Ikväll gick Emil och la sig lite senare, där kring åtta tiden. Men det gjorde ingenting då han hade sovit så mycket under dagen. Så nu ikväll har vi varit nere med grannarna och surrat, druckig lite cider och spelat kubb. Tur att "mitt" lag vann med 2-1, inte illa ;D

Emils feber har varit bättre idag. Imorse hade han 39,1.. sen på dagen hade han bara 38 så då fick han inge alvedon, och nu ikväll innan läggdags hade han 38,6 så han fick sig en supp. Men det verkar vara på bättringsvägen, jag hoppas då på det! :) Imorgon vill jag ha en massa massa sol så man kan mysa på ute. Hoppas hoppas! :)

Hejdå.

Inskrivning och en massa feber!

Gokväll.

Förmiddagen spenderades hemma. Emil somnade om igen strax efter åtta och upp klev han strax efter nio. Så iallafall en timma skrapade han ihop, skönt ;) Själv tänkte jag vila, men han precis sluta ögonen så var han vaken igen! Kan hända att jag satt för länge vid datorn innan jag ens la mig i soffan :/

Lekte på här hemma fram till lunch och då vilade Emil igen. Trodde aldrig att det skulle gå, men jodå. Han sov mellan tolv och två!! Bra jobbat Emil :) Emil brukar alltid vara varm då han vaknar (egentligen är han väl varm hela tiden, är så grymt varmt i våran lägenhet!) men idag tyckte jag han kändes extra varm, så jag tog tempen och den visade 38,6.. Lite feber med andra ord. Han fick en supp och sen mellis. Halv tre for vi mot staden och jag skrev in mig på arbetsförmedlingen. Hört rykten om att det kan vara bra! ;) Medans jag surrade på där tog Patrik, Emil och Ebba en promenad vid isbrytarna. Sen handlade vi lite på Willys och sen hem igen.

Emil fick i sig middag och vi också. Han var lite gnällig där mot eftermiddagen/kvällen, man såg på honom att han var väldigt väldigt trött. Iallafall så kollade jag tempen på han inför sista blöjbytet och då hade den stigit till 39.2 :( Lille plutten var supervarm! Han somnade iallafall på direkten efter vällingen, tur det.

Själv så plockade jag undan här hemma och donade på och sen for jag till Malin :) Så har hängt med henne och Helena fram till tio snåret, sen skulle dom vidare mot Skellefteå och jag for hem. Tydligen så hade Emil vaknat några gånger och ropat på mamma. Han var jättevarm så Patrik. Som den "hönsmamman" jag är var jag ju tvungen att gå in och känna på honom, och jodå, Patrik hade rätt. Som ett strykjärn kändes han! :( Han har vaknat en gång nu när jag varit hemma men gav han nappen och han blev tyst igen. Vaknar han inatt (eller nästa gång han vaknar helt enkelt) så får han en till supp så han förhoppningsvis får sova lite. Min lille plutt. Inge kul när dom ska ha feber. Däremot tror jag inte han börjar bli sjuk, jag tror det har att göra med dom där satans tänderna som är på gång. Dumma tänder!

Nu ska jag göra mig redo för natten och jag hoppas jag får sova nånting. Vi lär ju märka!

Torsdag idag.

Gårdagen vart lugn. Blev ingen promenad på kvällen som jag tänkt mig. Istället städade jag lite här hemma vilket också var välbehövt. Sen han jag även med att fylle shaffa några till Lerbäcken och sen förbi mamma och pappa och fixa med mitt CV. Så igår kväll skickade jag in en jobbansökan och idag ska jag gå och lämna in en. Nu jävlar vill jag ha mig ett jobb, gärna så nära hem som möjligt!! :)

Som ni märker så vaknade Emil riktigt jävla tidigt idag. Redan 05.25 stog han och skrek i sin säng. Men om jag ska vara ärlig så gör det inte mig något, inte idag iallafall, för jag kände mig superpigg! :) Men det kommer jag nog få äta upp snart, för ibland kommer tröttheten efter ett tag :P

Vad som händer idag har jag ingen som helst aning om. Vädret är inte på topp just nu, men det kan vända fort. Det är ofta som det har varit dåligt väder tidigt på morgonen, men sen när klockan närmar sig åtta-nio tiden så har solen kommit fram. Vi kan ju hoppas att det blir så idag! :) Nånää.. Vi får se vad som händer om man far och hälsar på någon bekant eller om man bara är hemma. Nu ska jag iallafall ta mig min morgoncigg och aktivera barnet ;)

Dagen efter..

Goddag.

Gårdagen vart bra, trots att jag trodde det skulle bli skitväder. Men icket :) Jag, Emil och Ebbs gick ut på morgonen för att ta vara på solen och såklart att jag skulle få busa med min prins innan han skulle till mormor och morfar resten av dagen. Vi gick förbi hos mormor som satt ute på altanen och mös i solen. Emil sprang runt och tokade sig som vanligt ;) Gick sen hem så Emil fick i sig lite lunch och sen fick han vila. Själv satt jag enbart på balkongen och stekte, underbart skönt ;)

Strax efter ett vaknade Emil och roade sig med pappsen. Själv tog jag mig en dusch och packade sen alla saker som Emil skulle ha med sig och allt jag skulle ha med mig. Gick till mamma och lämnade honom där. Gode nöjd var han eftersom hon under dagen hade varit och köpt en pool som han plaskade i hela eftermiddagen igår ;)

Vi brummade vidare till Pite till Elina och Lars. Där hade vi det trevligt :) Patrik och Ebbs for hem efter ett tag medans vi njöt ute bland sol och moln :) Drack cider/öl och bara var. Middag bjöd Elina och Lars på, ruksigt gott var det :) Sen damp det in mer och mer folk hela tiden. Vid nio tiden gick vi ner till vattnet där vi basta, bada badtunna och bada i älven! Det är bra grejer :) Vid halv ett kom Patrik och hämtade mig och vi for hem.

Imorse klev jag upp halv tolv, pigg och alert! Underbart att inte vara bakis :) Gick ut med Ebbs och satt sen här ute ett tag och surrade med grannarna. Halv ett gick vi till mamma och träffade världens gladaste Emil. Han var inte särskilt brydd i att se mig, men Ebba däremot, haha! ;D Stannade ett tag där, åt glass medans regnet öste ner, mysigt :) Sen blev det uppehåll och vi gick hem.

En tråkig sak är att det blivit punka på vagnen!! :( Pys punka är det. Ska kolla om det går att fixa, annars måste vi köpa ett nytt däck. Blä! Tur att vi har två vagnar :P

Nu ska jag sysselsätta mig med annat.

Tack Jenny och Loke..

..för en riktigt bra dag och gott sällskap ;)

Som ni kanske redan listat ut så har vi spenderat våran dag med Jenny och Loke. Kom oss dit strax före elva och då blev de bus för barnen :) Klockan tolv åt vi lunch, vi blev bjudna på pannkaka! Både min och Emils favoriträtt, kunde inte ha blivit bättre ;) Efter lunchen tog vi oss en skön promenad och barnen passade då på att sova. Halv två var vi tillbaka hos Jenny och Loke och barnen vaknade just då. Så vi satt ute i solen och fikade och surrade medans Emil och Loke sprang in och ut hela tiden :) Halv fyra packade vi in oss i bilen för hemfärd. Jättekul idag Jenny, måste göras om :)

Emil fick sig middag strax efter fyra och sen tog vi allihopa en promenad med Ebba. Kastade lite pinnar och busade på :) Sen blev det middag för våran del, Emil fick sig ett välbehövt bad och sen hopp i säng strax efter sju. Han slockna på stört.  Justja, Emil har även lyckats bajsa "i det fria" idag för första gången. På balkongen, haha! :) Han fick springa runt naken och givetvis passade han på att bajsa. Tur att det är lätt att få bort alla små har-lortar :P

Ikväll så tog jag mig en promenad till Anne som friserade min lugg. Sen fortsatte vi gå Sunderbyn.. gick runt vattnet och sen tillbaka till henne och lämnade hundarna. Efter det så gick vi till Sara och sa hej och tittade på när hon höll på att gadda sig själv ;) Klockan tio promenerade jag hem och sen dess har jag gått ut med Ebba, sett tv, ätit en kvällsmacka och borstat tänderna. Så nu är det dags att sova. Godnatt!

TACK EMIL

Världens bästa Emil somnade om igen klockan sex. Det var väldigt välbehövt för mig för jag slocknade på en gång! :) Vi klev upp igen tjugo i nio och sen dess har vi ätit frukost och inte så mycket mer. Emil far runt som ett ångvält och river lägenheten medans jag bara tittar på. Nä, riktigt så illa är det inte, men nästan! ;)

Vad som händer idag får vi se? Antagligen inte alls mycket. Om jag kommer ihåg så ska jag fara till lulebo och hämta en ny toasits för den vi har är helt trasig nu. Så det behövs göras! Sen då Emil vilar efter lunchen så ska jag ringa jobbet igen för dom har då inte hört av sig och jag måste verkligen ha ett svar! Helst för en vecka sen redan. Men dom är ju tröga, och det har jag alltid vetat om!! Ska nog gå förbi mamma också och fixa mitt cv och skicka in för nu måste jag hitta på något annat, så är det bara.

Nusåå.. Ska surfa vidare en sväng och sen busa lite ;)

Fan så less!

Gårdagen var inte alls särskilt bra. Var inte på humör för nånting faktiskt. Hade så grymt jävla tråkigt så jag och Emil for till Leos halv två. Sprang runt där ett tag men sen ringde mamma och ville ha skjuts till Maxi, så då for vi. Följde med henne ich handlade och sen hem igen. Tog oss en promenad där vid fyra tiden och sen gick vi till mamma och pappa och åt middag. Det var gott :) Jag sket i tvättstugan, jag orkade verkligen inte! Så måste ta och boka om den, ganska så omgående så man får sig nån vettig tid. Nåväl.. For iallafall och fikade med Jenny, Emelie och Nathalie igårkväll på Kulturens Hus, skit mysigt! :) Satt ute och surrade om en massa konstigheter men roligheter, hah ;) Halv tio for vi hemmåt.

Blev att diska då jag kommit hem. Pallar inte se så mycket disk, iallafall inte på morgonen, så hade blivit knäpp av att vakna upp och se ett stort jävla diskberg det första jag gör. Men det berget försvann igår, underbart! ;) Halv tolv gick jag och la mig. Vette tusan när jag somnade. Sist jag tittade på klockan så var den 00.21 så kring halv ett borde jag ha somnat.

Idag var det ingen lek när Emil vaknade. Det är allt jag har att säga. Han skriker och gråter mest hela tiden! Uppstigning idag klockan fyra, jippi! Eller.. då gjorde jag välling och sen låg vi i sängen till kvart i fem, men det hjälpte inte. Gick upp och bytte blöja och så fick han sig en supp. Han slår sig om munnen hela tiden, gör såkert superont :( På Tisdag ska Emil sova hos mamma och pappa för jag och Patrik ska till Piteå till Elina och Lars :) Hoppas bara inte dom får ett helvete med plutten, stackars dom säger jag bara, hehe ;D Känner att jag behöver en barnfri kväll och sovmorgon. Jag blir grymt grinig, seg och trött när man bråkar med barnet hela dagarna! Och det går ju tyvärr ut över andra saker vilket det absolut INTE ska göra.

Nejni, sur unge nu.

Söndag.

Godmorgon.

Idag blev det sovmorgon för min del. Patrik klev upp med Emil halv sju, själv så sov jag till nio. Skönt :) Vi har busat på här hemma i full fart. Stekte lite köttbullar till Emil som han har smaskat i sig till lunch med makaroner och ketchup. Det var en höjdare kan jag säga ;) Nu sover han sen en timma tillbaka. Förhoppningsvis sover han till halv två, då blir ja glad.

Idag blir det en lugn hemmadag. Tvätta ska jag göra i eftermiddag/kväll, men det kommer gå fort. Är inte alls mycket tvätt, tur det. Sen så blir det även middag hos mamma och pappa. Gott :) Är grymt sugen på att hitta på nå, men vad? Jag blir alldelens för deprimerad i det här skitvädret :(

Jobbet närmar sig mer och mer nu.. Usch! Jag vill inte, men jag måste. Nåja, förhoppningsvis hittar jag mig nå annat så fort som möjligt. Och snart börjar Emil dagis också, den 31 augusti, känns läskigt. Men han kommer förhoppningsvis att trivas :) Har beställt lite grejer nu så jag kan märka hans kläder så vi får hem allt, det blir nog bra. Beställde även 3 namn nappar så dom vet vilka som är hans :) Nästa grej som behövs göras är att köpa lite kläder åt honom, han har ju nästan inga "mjukiskläder" som är väldigt bra att ha på dagis. Jag menar.. hur mysigt är det att enbart springa omkring i jeans? :P Ska även på stan nån dag och köpa regnkläder och gummistövlar åt plutten. Eller.. Emils farmor ska köpa det åt honom, det blir en försenad födelsedagspresent :) Men det tackar jag för, för allting kostar ju tyvärr. Ja, snart är det ju dax för overall och vinterskor med mera.. Det blir dyrt det här, haha. Men det löser sig! :)

Nej ni. Massa goja som vanligt. Nu ska jag surfa vidare :)

Lugna Lördag.

Igårkväll vart det inte alls som planerat, men roligt var det ;) Lite folk skulle sitta här ute och surra och dricka alkohol så jag och Patrik hängde på. Satt ute tills klockan vart närmare halv två, då var jag slut som artist! Plus att barnet kliver upp före tusan :S Jag slocknade iallafall på stört, men Patrik och resten av gänget fortsatte och fortsatte och fortsatte.. Ja, dom fortsatte sitt galejj med andra ord. Tydligen hade dom farit till Färjan vid två, men där han dom inte vara särskilt länge så sen blev det hemfärd, haha. Både Patrik och Andreas var något jävla runda under fötterna! Men det har dom fått känna av idag, tro mig ;D

Dagen har varit lugn. Varit inne här hemma hela förmiddagen. Efter Emil hade vilat och käkat mellis så tog vi oss en promenad till vattnet så Ebbs fick bada sig lite. Lycklig hund, oooja! ;) Släpade även med Andreas ut så han blev människa igen :P Sen så har jag och Patrik varit så snälla att vi bjöd både Andreas (han är ju ensam hemma nu och har tråkigt) och Jari (grannen som bjöd oss på köttsoppa till lunch för några veckor sen :) på grillat idag. Det blidde fläskfilé, pommes, pepparsås och sallad. Gott :) Satt ute på gården och smaskade i oss maten, riktigt trevligt. Emil fick nöja sig med ett Mariekex ;) Han hade fått middag lite tidigare, tro inte att vi glömmer bort hans matintag ;)

Nu är vi bara hemma och tar det lugnt. Har köpt cola och choklad som jag ska smaska i mig ikväll :) imorgon är det promenad igen som gäller, då startar veckan igen med promenader varje kväll. Förhoppningsvis så märker jag av nå resultat nån gång? Annars blir jag ledsen i ögat.

Nu ska jag vara social med Patrik.

Trötter

Gokväll.

Förmiddagen spenderades här hemma med mys och gnäll, haha! Efter att Emil hade vilat och fått äta mellis tog vi oss allihopa en promenad hem till Anne, Joni och Kevin. Jonis pappa (vilket då blir Patriks farbror) med sina två barn var där på besök så i ville säga hej :) Inte för att jag förstår nånting av vad dom säger (alla pratar finska) men Patrik fattar ju och det är det som är huvudsaken :) Vi satt ute och ungarna sprang och lekte, riktigt mysigt :)

Vandrade sen vidare till mamma och pappa där vi har ätit middag. Sen hem, blöjbyte, pyjamas, välling och hopp i säng. En supertrött Emil var det som stupade direkt i sängen. Jag han inte ens lägga ner han så hade han i princip somnat.

Nu har jag plockat undan här hemma så det är rent och fint, bortsett från golvet. Kanske orkar mig på att damsuga imorgon? Vi får se ;) Disken fixade jag under dagen så nu finns det ingenting mer att göra. Förutom att vika in tvätt i skåpen som jag tvättade i Söndags, men jag har bara inte orkat helt enkelt. Bara jag gör det innan Söndag för då ska jag tvätta igen, haah!! :P

Nu ska jag slappa lite och sen kanske det blir en promenad. Beror på om Patrik ska iväg eller ej.
Ha det bra!

Fredag

Det tråkiga vädret fortsätter och vi sitter inne i princip hela tiden. Usch och blä! Igår kom vi oss ut en liten stund iallafall.. Då Emil hade vaknat vid ett så for vi på Maxi och handlade lite nödvändigheter och vissa saker till middagen. Var hemma till två, då blev det mellis för Emil och sen tog vi en promenad och mötte upp Emma och Tequila vid Rimi. Satt där och surrade ett bra tag medans hundarna småbusade och Emil sprang runt runt :)

Gick sen hem och diskade så det såg någorlunda ut i köket, haha. Klockan fem kom Andreas över för då var det middagsdags. Nu när Maja är bortrest så bjöd vi han på middag så han slipper sitta hemma själv och enbart äta mackor och mjölk, haha :) Det blev iallafall Tacos igår, svingott ;) Sen vart det lugna puckar. Emil fick bada vilket han inte gjort på jättelänge. Iallafall inte här hemma. Då han hade somnat tog jag mig en promenad runt storheden och nu blev det lite fler steg minsann. Bra det :) 6930 steg faktiskt. Så det är ju bra, då har jag ju inte haft stegräknaren under hela dagen så vi kan ju iallafall hoppas att jag kommit upp till 10 000 steg? ;)

Det blev soffläge resten av kvällen. Gick och la mig halv tolv och jag tror nog att jag somnade ganska fort. Emil vaknade ännu en gång inatt. Börjar nu bli smått irriterad på dessa uppstigningar! Störtomöjlig att söva om så han fick en flaska välling klockan halv fem - fem och sen la Patrik ner han i sin egen säng. Jag somnade om på en gång men tydligen så hade inte Emil gjort det. Han låg och pratatde tills klockan blev halv sju och då gick Patrik upp med honom. Själv klev jag upp klockan åtta.

Nu sover Emil tror jag? Första gången på länge isåfall som han somnar om på förmiddagen. Han sover bara efter lunch numera. Men idag fick han sova tidigare eftersom han har varit vaken sen fyra tiden nån gång.

Idag vette tusan vad som händer och sker. Blir spännande att se ;) En promenad ikväll skulle sitta fint, så vi får se om det blir av! :)

Torsdag

Godmorgon.

Gårdagen vart relativt lugn. Var hemma hela förmiddagen, rätt skönt. Strax efter tio kom farmor Anki hit, hon hade köpt med sig mackor från fiket som vi smaskade i oss till lunch :) Emil fick nöja sig med en burk. Strax före tolv for hon och jag slängde Emil i säng, han slocknade på en gång!

Själv pysslade jag med småsaker som att rensa bland räkningarna. Slängde såna som man sparat på alldelens för länge och stoppade allt i ordning. Så nu är det fint i räkningsmappen ;) Emil vaknade sen där vid halv två. Han lattjade på för sig själv medans jag tog tag i det faktiskt lilla diskberg som vi hade :) Emil fick sen mellis och medans sprang jag runt och plockade undan en massa och packade hans väska.

Sen gick vi allihopa ut på en snabb promenad innan vi tog bilen till Piteå och hälsade på Elina, Lars, Jossan och Ville :) Stannade inte sådär jättelänge (kom just när det var middagstid) men det var trevligt så länge som det varade ;) Dom bjöd på goda kakor! Haha ;) Kakmonster som jag är :P

Väl hemma var klockan rätt mycket så det vart läggdags för Emil nästintill på en gång. Själv så tog jag mig en promenad runt Kyrkbyn och till min besvikelse så vart det inte många steg jag tog. (Hade med mig stegräknaren för en gngs skull) Det blev endast 3960 steg, vilket jag tycker är väldigt väldigt lite eftersom man ska gå åtminstone 10 000 steg per dag. Jotjena, lycka till att jag någonsin kommer upp i så många steg, hah! ;)

Nåja, efter promenaden blev det en snabb dusch och sen vart det soffläge hela kvällen lång. Underbart skönt! :) Var grymt sugen på att gå till Statoil och köpa nå gott (Typ som en cola och en chokladkaka) men jag gjorde inte det. Kändes faktiskt onödigt. Slöseri med pengar! Jag får allt vänta tills på Lördag, då får jag äta lördagsgodis ;)

Inatt vaknade Emil igen, denna gång klockan två. Men då gick det bra med nappen och sen fortsatte han sova i sin säng. Så jag slapp brottas med han ännu en natt, underbart ;) Klev upp gjorde vi klockan sju, då vart det välling och mys i soffan. Nu är det full rulle igen och jag är trött till tusen! Men imorgon är det minsann jag som får sova, det ni ;)

Måste kolla vad barnet gör. Hejdå.

Godmorgon.

Ännu en gång vaknade Emil inatt, men denna gång var klockan fyra. Lyfte över han till våran säng och han somnade om ganska så omgående. Usch vad jobbigt bär han håller på och vaknar på nätterna nu! Men jag tror att det kan vara mardrömmar?! Även fast han ligger bredvid oss kan han skrika till. Det är som att han vaknar fast han sover och nyper tag i en när han drömmer. Så känner han att någon är där och då blir han lugn.

Nåväl.. Klockan sju klev vi upp. Halleluja! Så nu har han fått sig lite välling och det är full fart igen! Idag vette tusan vad vi ska hitta på, vi får se.. Har iallafall ingenting inplanerat på schemat så jag är öppen för förslag! ;)

Sa jag föresten att jag ringt till Boden nu och sagt att jag vill komma tillbaka i Augusti? (Men dom är konstiga, dom skulle kolla om jag "fick plats" och så skulle dom höra av sig?!! Vad är det för stil, gör man så? Kan/får man göra så?? Är ju fortfarande anställd och har varit det sen 2006. Men vill dom säga upp mig så varsågod, jag skulle bli mer än lycklig!!! ;) Jag mår dåligt bara av att tänka på att jag ska dit igen! Hemska hemska ställe. Får se om jag överlever, känns inte som att jag kommer göra det. Inte det där stället iallafall. Och så kommer jag missa alla stunder då Emil går och lägger sig, kommer inte kunna natta han nån gång nästan! :( Jo, 1 kväll i veckan.. men hur kul är det då? Nä, vi ska försöka lösa det på något sätt, ska hitta mig nå annat jobb. Jag måste!

En morgonrök nu.

Bada, bada, bada!

Morgonen/natten började inte bra. Emil vaknade klockan tre och var ett monster. Halv fem sov han igen efter en flaska välling, puuh. Vi klev upp klockan nio och då gjorde vi frukost som bestod utav ostmackor, he loves it ;) Ännu mer bus, gnäll och skrik.. Han fick lunch halv tolv och sen skulle han vila.. Då vart det också världens jävla liv. Men han fick skrika, efter en 10-15 minuter vart det tyst och han somnade till slut. Usch vad han har blivit hemsk, inge rolig alls att ha och göra med! :(

Nåväl.. Medans han vilade passade jag på att äta lunch, packa badsaker och bara ta det lugnt i soffan. Halv två vaknade han, då fick han äta ett päron till mellis och sen packade vi in oss i bilen. Sen var det av till badhuset (Nordpoolen) i Boden med Anne, Joni och Kevin + Annes moster, hennes man och Annes kusin. Jätteroligt hade vi, speciellt barnen! Skitnöjda :D Busade på ett bra tag och sen gick vi upp i Resturangen och käkade middag strax efter fyra. Gott :) Sen blev det lite mer bus i vattnet och klockan fem gick vi upp. Man fick inte bada längre än till halv sex så det var lika att gå upp redan fem eftersom det är en procedur att duscha, klä på sig och klä på barnen då dom absolut inte vill stå stilla, haha :P Men det gick bra.

Brummade hem i en hastighet som jag inte skkriver ut här eftersom Emil INTE fick somna i bilen, haha! :) Jag sjöng för honom och svamlade. Han somnade aldrig, så han vart godkänd ;) Var hemma strax efter sex så det vart nästan läggdags för lilleman på en gång. Själv tog jag en promenad till Anne där jag stannade en timma och sen gick jag hem. Sen dess har jag bara legat i soffan och glott på tv. Snart tänkte jag försöka gå och lägga mig, känner att det behövs. Det tar då verkligen på krafterna att bada!

Godnatt

Det hjälper inte!

Emil höll sig vaken med nöd och näppe. Lite grin och gnäll vart det mot slutet av kvällen, men det är smällar man får ta. Han slocknade som en stock så fort jag la honom i sängen klockan sju.

Jag och Ebba tog oss en promenad till Gränderna där vi mötte upp Anne + hundarna och vi fortsatte promenera mot Sunderby hållet. Då det inte gick att gå nå längre så vände vi och gick tillbaka längs vattnet. Stannade utanför Anne och tog en rök och surrade och sen gick vi hem. Kom oss hem exakt klockan nio! :)

Dessvärre så kände jag just nu ikväll då jag lånade Annes våg att det är helt jävla meningslöst att promenera (iallafall för min del) eftersom jag aldrig någonsin verkar kunna gå ner i vikt. Visst, har bara hållt igång 2 veckor, men åtminstone 1 kilo borde väl inte vara så svårt?? Tar en promenad som tar ca: 45-60 minuter varje kväll, (bortsett från fredag och lördag faktiskt) köper inte hem nå coca cola längre, (alla vänner vet hur sjukt mycket cola jag brukade dricka. Nu snackar vi om minst 1 liter dag) äter inte ute lika mycket som tidigare (har hänt 1 gång nu på 2 veckor) och äter enbart godis på lördagar. Så det känns ju lite bittert att ingenting händer :( Aja.. ska ge det ett tag till sen ger jag fan upp om det inte sker nån förändring!

Nog tjatat om en massa kilon.. Imorgon kanske vi ska till Boden (Nordpoolen) och bada :) Får se hur det blir. Emil hade nog uppskattat det iallafall :) Annars blir det väl en lugn dag hemma.

Nu ska jag se klart ett program sen tror jag nog att jag går och lägger mig. Fick världens huvudvärk för en liten stund sen :(

Söndag? Neeej, Måndag.

Idag känns det som en Söndag. Har varit en jätteseg dag idag som enbart spenderats inomhus. Eller inte riktigt, vi tog oss en promenad till affären och handlade lite. Men utöver det har vi bara varit hemma. Rätt skönt, men ändå jävligt segt!

Gårdagen vart bra :) Knallade ner till fördelsedagsbarnet vid två tiden och där blev vi kvar till halv fem. Jättetrevligt var det att surra och även supergott fika! :) Måste ta receptet på dom där kladdkakorna, det går väl bra Suzie?! ;) Emil hade köpt en pool åt Rasmus som dom kan ha ute på gården. En fin rund liten pool med ett svamptak :) Så nu kan han sitta och plaska hela dagarna då det är fint väder ute :)

Väl hemma slängde jag i Emil lite middag, snörde igång tvättmaskinerna i tvättstugan och sen gick vi till mamma och pappa för att käka middag. Blev nå kyckling och ris aktigt. Rätt gott faktiskt :) Väl hemma var det nästan läggdags för Emil på en gång, lite välling först och sen hopp i säng. Själv tog jag och Ebba en promenad till Gränderna där vi tog en rök med Sara och sen knallade vi hemåt. En lugn kväll hemma i soffan :)

Snart är det läggdags för Emil, om 1½ timma rättare sagt. Han är redan snortrött, hoppas han håller sig vaken ett tag till? :/ Det löööser sig. Han blev iallafall mycket mycket piggare efter middagen, tur det :)

Nu ska jag underhålla barnet.

Vilopaus!

Emil ville inte alls vila på förmiddagen. Tokbarn! Istället så somnade han efter lunchen strax före tolv. Förhoppningsvis så sover han miiinst en timma till. Det behövs! Så när han vaknar knallar vi till Suzie, Magnus och Rasmus på kalas :)

Nu har jag iallafall varit och inhandlat en present åt plutten :) Hoppas han blir nöjd, men det tror jag ;)

Ska slappa lite i soffan nu. Måste passa på när Emil sover och när det inte finns nånting att göra här hemma. Det är inte ofta som jag inte har nånting att göra, men just idag är det så. Känns underbart! :)

Later.

Söndag.

En tidig morgon idag blev det. Kvart över sex hör jag att Emil skriker Mammaaaaa, mammaaaa.. Fast han säger inte mamma längre, det är som att han glömt bort hur man säger det ordet. Istället säger han nånting som låter som awaaa, aaaawaaaa.. Haha! Tog ett jäkla bra tag innan jag fattade vad han menade, men han menade ju mamma ;)

Idag ska vi på kalas hos Rasmus som blev 1 år igår :) Får se vilken tid vi går dit. Beror på när Emil sover. Mest troligt kommer han nog vila på förmiddagen idag eftersom vi klev upp så tidigt. Så antingen går vi dit efter lunchen eller så tar vi det när vi ätit middag. Måste göra efter när Rasmus sover så vi kommer då han är vaken :)

Annars blir det bara lugna puckar. Ska ta mig en promenad ikväll, det känns som att det behövs. Haft uppehåll fredag och lördag nu, det är mina vilodagar. Ska faktiskt gå förbi Anne och låna vågen. Kan ju alltid hoppas att jag gått ner i vikt ;) Dum som jag är så har jag ju inte mätt mig, det är ju det som egentligen har betydelse! :/ Men kanske gör det ikväll och utgår därifrån. Det löööser sig. Måste iallafall ner i vikt, det är då ett som är säkert! Men så mycket godis jag åt igårkväll så har jag säkert gått upp 50 kg, hahah :) Nåväl.. man måste ju få unna sig nån gång :)

Nejni. Barnet sprang iväg och det blev knäpptyst. Ska kolla vad han gör. Säkert nå hyss eller nå riktigt gulligt. Det är alltid antingen eller såhär på morgonen. Är det på dagen så är det alltid nå dumheter!

Nu är det gjort!

Yes. Nu äntligen är jag klar med städningen. Damtorkade medans Emil tog sin vila efter lunchen. Då han vaknade drog jag med trasan i hans rum och plockade bort alla sängkläder. Sen blev det att damsuga och skura. Så nu luktar det gott här hemma! :) Emil har fått hjälpa mamma att skura, det är ju hur kul som helst!! :) Så han har skurat på här helt själv i säkert 20 minuter. Bra sysselsättning ;)

Riset är på spisen så snart blir det middag. Har Burgundisk gryta i kylskåpet som Patrik gjorde i förrgår så det ska vi mumsa i oss. Får se vad Emil tycker om det? Han tycker säkert om det :)

Har även hunnit vara på Barnens hus medans Emil sov. Rasmus fyller ju 1 år idag, stora killen! :) Vi ska dit imorgon på kalas, så då passar de ju bra med en födelsedagspresent åt honom :) Har varit och kikat lite som sagt men kunde inte bestämma mig vad jag skulle köpa så jag får fara och handla imorgon innan vi ska dit. Passar kanske på då Emil vilar? He blir nog bra :)

Nånää.. Ska kolla om riset är klart snart för Emil är arger nu, mest troligt hungrig. Sen drar jag mig mot Maxi skulle jag ta och tro. Köpa en massa gotta till ikväll och bara mysa ner mig i soffan :) Emil kanske får haka på? Så har han nånting att göra, haha :)

Ha en bra kväll.

En icket solig Lördag.

Godmorgon.

Gårdagen blev nästan som jag hade planerat :) Emil lyckades iallafall sova längre än jag trodde han skulle göra. Halv två vaknade han, så två timmar sov han iallafall, skönt ;) Jag tog tag i diskberget (blev tyvärr inte klar då)  medans Patrik försökte underhålla världens suraste Emil. Två fick han mellis men var inte alls särskilt intresserad om han inte fick gräva med skeden i yoghurten själv, så varsågod sa jag. Kletigt blev det då, men det var det värt då jag slapp höra Emils skrik i såååå många sekunder. Hehe! ;D Han var iallafall jätteduktig med skeden, han har börjat tränat för fullt nu. Tidigare har han enbart ätit med händerna och inte ens brytt sig i skeden, nu tycker han den är kul och intressant. Det är bra! :)

Tog en kort promenad med Ebbs efteråt och sen for vi till farmor Anki kring tre tiden. Slappade i soffan och på balkongen och sen blev det middag. Hamburgare och pommes blev det. Emil åt som bara den!! Tyckte det var skitgott :) Själv åt jag också mycket, säkert alldelens för mycket. Nåja, gjort är gjort! :) Kom oss hem strax efter fem, fortsatte då med mitt diskberg som nu hade minskat som tur var. Sen busade vi lite. Emil sprang runt nakenfis, utan blöja, hela eftermiddagen tills han skulle sova. Och han kissade inte ner varken mig, Patrik, Ebba eller golvet en endaste gång. Duktig kille! :) Andreas kom förbi och tog sig en öl med Patrik medans jag slängde Emil i säng klockan sju. Socialiserade lite med dom på balkongen sen for jag fort som tusan till bolaget. Planen var att inte dricka alkohol igår, men kunde inte motstå när Emma frågade så gulligt om inte jag kunde komma och umgås med henne och Malin! :P Dom skulle på krogen så jag ville komma i samma stämning en liten stund, haha ;) Sagt och gjort. Hade iallafall jättetrevligt under kvällen. Cyklade hem strax efter elva, tog ut Ebbs, åt en macka och sen sängen.. Skönt.

Idag vaknade Emil halv åtta, superskönt :) Så vi har inte hunnit vara vakna så länge. DEt vi har hunnit med är att äta välling och nu känner jag att det luktar en massa massa bajs brevid mig. Så jag antar att plutten har skitit ner sig. Bäst att ta bort det innan jag förpestas! :)

Ha en bra icket solig dag. Själv tror jag det blir en städdag och sen en myskväll med godis och läsk. Sist jag hade en sån kväll kommer jag inte ihåg. Det är iallafall över en månad sen :)

Fredag.

Hejhopp gummisnopp.

Tänkte precis skriva vad vi gjorde igår, men jag kommer fasiken inte ihåg?! Jojustdet! Vi var och lunchade med Emils farmor på Waldorf, det var gott ;) Sen for vi hem och jag, Emil och Ebba tog oss en promenad runt storheden och tillbaka. Ruskigt varmt var det. Och svettigt! Ebba hade nog en näradödenupplevelse, men hon överlevde ;) Min plan var att Emil skulle somna i vagnen, men nejnej.. Det gjorde han då inte! Nåja, gick förbi mamma och pappa på vägen hem och sa hej en snabbis. Pappa bytte däck på motorcykeln och självklart så skulle ju Emil hjälpa till. Han är allt bra gullig min unge :) Gick sen hem och slängde Emil i säng. Tror ni han ville sova? Neeeeej. Det sket sig, han var fan vaken hela dagen. Gissa om han var gnällig eller? Joooodå. På kvällen tog jag och Emil en dusch så vi vart rena och fina, sen fick han gå och sova. Han slockna på tre röda.

Själv så gick jag ut till alla grannar där vi hade en liten hejdå fest för Maja som reser bort imorgon! Skitkul hade vi. Spelade kubb och bara var. 3-0 till tjejerna, gissa om vi (LÄS; Anne) var bra!! :D Haha rätt kul. Gick in halv tolv och då ritade jag teckningar till Maja och Jari som jag lämnade i deras brevlåda, haha! Ingen idé att skriva vad och varför, en lång historia. Men det var kul ;)

Idag har vi inte hunnit göra alltför mycket. Var ute en stund på förmiddagen. Sen gick vi in och Emil fick lunch och nu sover han. Hoppas han sover till två, det hade varit guld värt. Inte för att jag tror han kommer göra det, han kommer säkert vakna när som helst tyvärr. Aja, vi ser ju. Jag skulle verkligen behöva diska men tar det lite senare.

När Emil vaknat tänkte vi kanske åka till farmor Anki och ta oss en promenad med henne och hundarna. Hon skulle även bjuda på middag. Gött :)

Nu en rök på balkongen och bara ta det lugnt innan odjuret vaknar igen ;)

Skål.

Godmorgon! :)

Gårdagen gick i lugnets tecken. Efter Emil ätit lunch så gick vi ut hela familjen för att ta oss en promenad i värmen. Vi gick förbi mamma och pappa och sa hej, sen knallade vi vidare så Ebbs fick bada :) Emil somnade också, det var det vi var ute efter från allra första början ;P Han var skitsur på förmiddagen och han behövde verkligen sova.

Dessvärre sov han enbart en timma, om ens det. Han vaknade kvart över ett. Då var vi här ute och lekte ett tag vilket inte var särskilt uppskattat av honom, lika sur som tidigare! :/ Vi gick in och åt mellis, idag blev det ett päron för Emils del, han vägrade äta allt annat. Sen packade vi in oss i bilen och for till farmor Anki för att äta en tidig middag. Då fick Emil i sig lite mat iallafall, tur det. Surrade med henne ett tag och sen gled vi hem.

Igår fick vi (Okej, det var Patrik som gjorde jobbet. Faktiskt!) upp rullgardinen i Emils rum. Shit vilken skillnad det blev. Grymt stor skillnad! Det blev skitbra :) Nu kan han få sova i mörkret och inte i kvällssolen, haha :) Idag åker dom upp i vårat sovrum, så det så! Ska bli skönt :)

Det blev en tidig kväll för Emil igår, redan tjugo över sex. Han var så sjukt trött. Anne skulle komma hit och ta med sig nån cider så skulle vi dricka lite och bara surra. Jag som har börjat promenera (är faktiskt ganska flitig nu) fick ett ryck att gå runt Kyrkbyn innan hon kom, så sagt och gjort! Kvart över sju var jag hemma igen och halv åtta ringde Anne och frågad om hon kunde komma. Perfekt tajming ;) Jag och Ebba gick och mötte henne så Ebba fick kissa lite.

Satt här ute tills Anne cyklade hem. Då satt jag och surrade med Maja och Johan, sen gick jag in. Blev en kvällsmacka och sen sängen. Tidigaste kvällen på länge, låg i sängen redan 23.25 Inte illa :) Men visste att det skulle bli en någorlunda tidig morgon idag..

Idag då? Jag och Emil ska nog mest troligt hitta på nånting med Emils farmor. Vi får se hur vädret blir så vi vet vad vi kan sysselsätta oss med. Men det löser sig :)

Mina inlägg blir alltid sjukt långa och jag skriver om absolut ingenting, haha.

Onsdag.

Blev inte stranden igår som det var planerat. Men det gjorde inte så mycket, istället tog vi oss en promenad till Hägnan med Jenny och Loke och mös på i solen! :) Väl hemma satt jag ute och pressade, Emil hade somnat i vagnen. Gick in strax före fyra då barnet hade vaknat och då gjorde vi middag. I brist på fantasi blev det korv och makaroner, men Emil älskar det ;) Efter maten brummade vi på Jula och köpte skruv och plugg så nu jävlar ska rullgardinerna upp, helst idag tack! Sen for vi på Maxi och handlade och sen hem. Väl hemma fick Emil bada och sen sova. Själv polckade jag undan all skit här hemma, som vanligt. Sen gick jag ut och surrade med grannarna och sen cyklade jag till Kyrkbyn för där skulle vi bada minsann! :) Krister (Thess pappa) har köpte en utomhuspool, en bubbelpool, skitnice! :) Så vi satt och bubblade och hade det gott :) Bildbevis kommer sen. Var hemma strax efter elva, tog ut hunden, tog en kvällsmacka och sen sängen.

Idag vaknade jag av en skrikandes Emil klockan fem. FAN tänkte jag, vill inte kliva upp nu! Men lyckades få honom att somna om i våran säng, puuuh ;) Dessvärre tar han så jävla stor plats (han vet verkligen hur man brer ut sig då man ska sova, haha!) så jag har sovit skitdåligt. Strax efter sju klev vi upp iallafall. Så nu sitter jag här och Emil kör sin bobbycar inne på sitt rum. Faktiskt första gången han använder den, vad jag vet. Han hade nyss stängt in sig på sitt rum, och så var det knäpptyst! Så jag gick och öppnade dörren och där satt han, på sin bobbycar. Gullungen! :)

Vad händer idag? Ingen aning.. vädret ser inte ut att vara på topp iallafall, men det kan ju förändras. Man vet aldrig! :) Nu ska jag iallafall ta en rök, sen frukost :)

RSS 2.0